Kruissteek interieurs

Je ziet het overal opduiken: ontwerpen met een nostalgisch geborduurd patroon. De kruissteek hoeft echter al lang niet meer alleen met naald en draad gecreëerd te worden in  kleine borduurwerkjes. Ik vond onderstaande voorbeelden van een moderne benadering op historisch handwerk en vakmanschap.

 

Charlotte Lancelot ontwiep voor Gandia Blasco (Gan Rugs) de Canevas collectie. Poufs en prachtige kleden die je aan de muur kunt hangen of op de grond kunt leggen. Het is gemaakt van dik rijgsnoer geweven door geponst vilt wat het een heel eigentijds effect geeft. Indrukwekkend close-up. En van een afstandje doet het je denken aan pixels. Het kleed met de romantische roos is 170×240 cm

Deze muurhaakjes van de Engelse ontwerpster Margarita zijn handgemaakt van hout met drie verschillende geborduurde bloempatronen. – wikkie.nl

Stitched Roses behang van Mr Perswall wordt op maat gemaakt.

Kruisje voor kruisje plak je deze muursticker in een bloempatroon. Muursticker van Lauren Moriartynotonthehighstreet

Eline Pellinkhof, illustrator en ontwerpster staat bekend om haar kruissteekschilderingen. Deze foto is genomen in haar eigen huis door Irene Hoofs voor haar Bloesem Blog.

About Post Author

1 thought on “Kruissteek interieurs

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.