As you Bike it

stempel (Papersource.com)

Spring maar achterop, achterop mijn fiets… De fiets, voor ons Nederlanders een dagelijks vervoermiddel, in andere culturen een jeugdherinnering. In deze tijd van nostalgie en back to basics is het dan ook niet verwonderderlijk dat de fiets steeds vaker als design object op producten verschijnt. Vooral op posters, keukentextiel, stationery en kleding zie je de fiets steeds meer opduiken. Toeval, of trend?

In mijn blog Vrolijk de Vaat doen blogte ik al over de hippe theedoeken van de Nederlandse webwinkel Cotton & Stone. Zij hebben ook deze mooie, wit katoenen theedoek met fiets erop geprint. En nu komt het…Cotton & Stone geeft samen met 30s Magazine een theedoek met fiets print weg in de winactie van deze maand. Wat je moet doen om kans te maken op deze trendy must-have, lees je hier.

De hippe department store OPTIONS! aan het Damrak (tussen station CS en de Dam) in Amsterdam staat momenteel helemaal in het teken van fietsen en design. Je vindt er kleding en tassen ontworpen door staffmember Olga Vokalova,  fietsstempels, paperclips in de vorm van fietsjes, placemats met fietsen erop gestencild, maar ook een échte koperen fiets ontworpen door Bart van Heesch of echte bamboe fiets ontworpen door Bamboo Groove.

En ik vond nog veel meer fiets-design online…

Foto’s: 1. Theedoek – Cotton & Stone | 3. Magenta Bike mokken en borden van designer Rae Dunn | 4. Schort, theedoeken, ovenwant, shopper en glazen – Paper Source | 5. Jurk met fietsjes – Anthropologie, T-shirt en Tanktop – Evoke Apparel Company, Ketting – Modcloth, Roze broche – notonthehighstreet |  6. gekleurde paperclips – Paper Source | Old bicylce kussen van linnen – Donna Barkley | Ride your Bicycle print van oh, Dear Molly – notonthehighstreet

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.