Chez Rachel

Elke week zit ik, als het even kan, aan de buis gekluisterd, want dan komt het kookprogramma The little kitchen from Paris met Rachel Khoo. Het kookprogramma op de BBC wordt in Rachels kleine keuken in Parijs opgenomen.

Rachels visie is dat je een recept in maximaal 5 stappen zou moeten kunnen maken en begrijpen. Het moet geen langdradig en vermoeiend gebeuren zijn om een lekkere Franse maaltijd op tafel te zetten. De typisch Franse recepten heeft ze vaak dan ook vereenvoudigd of haar eigen moderne twist gegeven. Ze noemt zichzelf daarom geen kok, maar een “food creator”. Khoo bundelde haar visie op de Franse keuken in Chez Rachel – Een frisse en simpele kijk op traditionele Franse recepten (= Nederlandse vertaling van The Little Paris Kitchen: Classic French recipes with a fresh and fun approach): een kookboek wat vol staat met klassieke Franse recepten, maar dan op simpelere en moderne wijze.

Alle recepten in het boek heeft ze persoonlijk eerst uitgeprobeerd in haar kleine keukentje en geserveerd aan gasten in haar 2-persoons restaurantje aan huis. Vijf jaar geleden gaf de Britse Rachel haar leven in Engeland op om in Parijs aan Le Cordon Blue patisserielessen te gaan volgen. Via een bijbaantje in een theesalon en cateraar voor een culinaire boekhandel rolde ze in haar huidige rol. Haar boek staat vol met de Franse recepten die Rachel Khoo in Parijs leerde koken. De recepten zijn niet zoals in veel kookboeken per gang in hoofdstukken verdeeld. In plaats daarvan is er voor een alternatieve indeling gekozen: na eenvoudige gerechten voor iedere dag, snacks en zomerse picknickgerechten volgen de aperitieven en hoofdgerechten voor diners met vrienden en familie. Het kookboek eindigt met zoete lekkernijen. Ook wordt er een apart hoofdstuk gewijd aan beginselen van de Franse keuken, en deelt Rachel haar Parijse boodschappenadresjes met de lezer. Het boek is vol met  aansprekende foto’s van David Lofthus waardoor je jezelf bij het doorbladeren van het boek eventjes in Parijs waant.

Tip: Op YouTube zijn een aantal afleveringen van Rachel Khoos tv-programma terug te zien, waarin ze ook de recepten van het boek bereid. Klik hier.

Chez Rachel, Rachel Khoo, Kosmos uitgevers, april 2012, ISBN 978-90-215-5137-1

About Post Author

3 thoughts on “Chez Rachel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.