Vrouw zoekt Boer

Ik ben gek op boerenmarkten zoals de biologische Noordermarkt op zaterdag in Amsterdam, of de Haagse boerenmarkt die elke woensdag plaatsvindt. Want “plain and simple”, verse producten die je bij de boer, fruitteler, of bloementeler koopt, zijn gewoon lekkerder, mooier en gezonder! Vandaag geef ik jullie mijn favoriete boeren-boodschappen…

Deze rabarbermuffin en appelmuffin kocht ik op de Haagse Boerenmarkt bij boer, bakker en molenaar Le Perron. Zij verkopen natuurlijke broden en andere baksels met een Frans karakter. Ook kocht ik er een bio vijgen-gorgonzola brood. Om te smullen!

Landgoed Olmenhorst in Lisserbroek is mijn vaste adresje voor peren- en appelsap, honing en kaas. Je kunt er heerlijk wandelen door de fruitboomgaard. Op dit moment staan de fruitbomen in bloei. Een prachtig natuurgezicht. In het najaar ga ik er vaak appels en peren plukken. In hun landgoedwinkel verkopen ze behalve hun eigen geproduceerde producten ook andere biologische etenswaren.

Het tulpenseizoen is vrijwel ten einde maar ik wist toch nog een sprookjesachtige bos gekleurde tulpen te vinden op de Haagse boerenmarkt bij de kraam van Annemiekes Pluktuin. Zoveel kleuren, en ze zien er elke keer weer anders uit terwijl ze langzaam openvouwen en bij het veranderen van de lichtinval.

About Post Author

2 thoughts on “Vrouw zoekt Boer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.