Jeugdsentiment

Soms komt het kind in mij weer helemaal tot leven. Bijvoorbeeld bij het zien van speelgoed en hebbedingetjes van vroeger. Afgelopen maand heb ik maar liefst twee keer zo’n jeugd-sentiment-momentje gehad. Bij Sissy-Boy heb ik een stoere kaleidoscoop gekocht met een print van een middeleeuwse wereldkaart erop. Behalve dat het leuk is om er af en toe door heen te kijken en van de steeds veranderende kleurtjes en vormen te genieten, staat het ook heel leuk op mijn sidetable vol met reisaccessoires.

Vorige week wist ik ook twee grappige muziekdoosjes op de kop te tikken. Met een klein zwengeltje draai je op de hand je muziekje af. Ik heb een doosje met de première poster van Giacomo Puccini’s Opera Turandot in Milan uit 1926. De melodie is de wereldberoemde Nessun Dorma. Het andere muziekdoosje wat ik heb uitgezocht is een schilderij van Mucha met de melodie Vier Jahreszeiten van Vivaldie.

De Fridolin muziekdoosjes zijn iets groter dan een luciferdoosje en verkrijgbaar bij The American Book Center in Amsterdam. Ik kon er kiezen uit verschillende doosjes onderverdeeld in verschillende thema’s:

1. Opera (Turandot: “Nessun Dorma”, Rigoletto: “La donna e mobile”, Carmen: “Toreador”, Zauberflöte: “Der Vogelfänger”, Nabucco: “Gefangenenchor”, Aida: “Triumphmarsch”), 2. Gaudi architectuur, 3. Lotte Reiniger silhouetten, 4. Jugendstil schilderijen, 5. Alfons Mucha illustraties, 6. Klassieke componisten (Beethoven: “For Elise” Mozart: “Night Music”, Haydn: “Serenade”, Schubert: “Ave Maria”, Vivaldi: “Spring”, Bach: “Air”) en 7. Grote schilders.

Op de website van Fridolin zijn nog veel meer thema’s te zien en heel veel doosjes en melodieën.

About Post Author

2 thoughts on “Jeugdsentiment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.