Hotel to Heart: Insólito Boutique Hotel

Ik heb meerdere redenen waarom ik gek ben op boutique hotels. Ze zijn kleinschalig, vaak designhotels, en ze hebben karakter. Een goed voorbeeld van een boutique hotel met karakter is het Insólito Boutique Hotel in Búzios Brazilië. De architect Otavio Raja Gabaglia heeft samen met de eigenaresse en ontwerpster Emanuelle Meeus de Clermont-Tonnerre een heel speciaal plekje gecreëerd. De 20 kamers zijn elk uniek door gebruik te maken van 11 thema’s die de Braziliaanse kunsten etaleren. Elke kamer is als het ware een tentoonstelling van unieke design stukken die verwijzen naar muziek, fotografie, literatuur, geschiedenis, mode en de authentieke negroïde Braziliaanse cultuur. Alle kamers, stukken en materialen hebben een verhaal, hoe exclusief is dat?

Design objecten als rustieke houten sofa’s door Elma Chaves, tapijten van recycled rubber door ontwerpster Cecilia Machado, en statement foto’s van Claudia Andujar aan de muur. Het is een mix en match van verschillende levendige kunstvormen en natuurlijke elementen in één interieur.

Mijn favoriete kamer is absoluut de Outeiro da Gloria kamer. De illustratie op tegels door Laura Taves is geinspireerd door Outeiro da Glória.   De fauteuil is van Velha Bahia, het bankje van George Nelson, en de tafel en stoel in klavervorm zijn van de jaren 50.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.