Barbie, a girl’s best friend

Heb jij je Barbies nog? Ik heb ze onlangs nog verhuisd van mijn ouderlijk huis naar mijn eigen opbergruimte. Al mijn speelgoed mocht wat mij betreft weg, maar aan mijn Barbies kom je niet! Ik verdedig ze als het moet met mijn leven. Welke vrouw is er niet opgegroeid met Barbie? Voor mij waren ze heel bijzonder, en zijn ze dat nog. Ik bewaarde ze altijd in de originele doos, waardoor de fashion-iconen er eigenlijk nog als nieuw uitzien. Behalve fashion-icoon is ze ook rolmodel. Barbie was namelijk een werkende vrouw! Ik heb bijvoorbeeld de originele “day-to-night” Barbie: overdag in mantelpakje met attaché-koffertje, en als je haar jasje uitdeed en rok omdraaide was ze helemaal klaar om cocktails te gaan drinken. Geweldig!

Barbie Salontafelboeken

Inmiddels bestaat Barbie al 52 jaar! Er zijn al talloze boeken en andere hebbedingetjes over haar verschenen. Ze is zelfs geanimeerd in de film Toystory.  Zo is er het boek  “Barbie: All Dolled Up: Celebrating 50 years of Barbie” met mooie kleurfoto’s van de evolutie van deze dame. Leuk om te hebben en uit te stallen op tafel of in de boekenkast. Dat geldt ook voor het boek “The Good, the Bad and the Barbie, A Doll’s History and Her Impact on Us“.  De 130 paginatellende  biografie gaat in op de geschiedenis, evolutie, maar ook op de bedenkster van de pop. Er is voldoende beeldmateriaal in zwart-wit en kleur. Ook dit boek is leuk om op de plank te hebben, voor jezelf of voor je dochter.

Online vintage Barbiekleertjes

Ook Barbie gaat mee met haar tijd. Dat roze gedoe van vroeger kan écht niet meer! Ze shopt online, en moet natuurlijk ook de laatste fashion trends dragen. De Amerikaanse modeontwerpster Pamela Thompson heeft daarom een online fashionstore voor Barbie geopend met de trends van het seizoen. Jazeker, Barbie draagt deze herfst ook een rood jurkje, DUH! Op tinyfrockshop.com kun je de kleine vintage mode-items kopen. (internationale shipping) De kleding is levensecht Vogue-kwaliteit en verandert regelmatig waardoor je nogal hebberig wordt. Er zitten zelfs echte designerstukken tussen zoals bijv. Betsy Johnson. Verder zijn er interviews met de modellen, en kun je je oude Barbiehuis alsnog inrichten met de woonaccesoires. Na het bekijken van deze webshop wil je het liefst al je Barbies weer van zolder halen. Niet getreurd, Barbie heeft ook haar eigen Facebook dus je kunt je ‘long-lost’ vriendinnetje altijd nog hervinden en als Friend toevoegen om al haar avonturen te volgen in je newsfeed. Ik zou het alleen niet vertellen aan je man en kinderen…

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.