Woonwinkel Living-in

Een walhalla voor liefhebbers van interieurstyling is de woonwinkel Living-in. In een monumentaal pand uit 1784  in een lieflijk straatje in Edam huist de woonwinkel van Helen de Boer, echtgenote van voetbalprofessional Frank de Boer. Via een super smal houten ophaalbruggetje reed ik de Voorhaven van het pittoreske dorp Edam op. Een prachtig Hollands plaatje met schattige huisjes en geveltjes, en een lange rij bomen langs een met bootjes gevuld water. Ik ging mijn zachtroze mohair dekentje ophalen wat ik gespot had in het Ariadne huis op de Woonbeurs.

Als je het pand betreedt, waan je je in een landelijk woonhuis, want elke ruimte is stijlvol ingericht en gestyled als zijnde een functionele kamer.  Er heerst een warme en uitnodigende huiselijke sfeer met veel nostalgische en romantische accessoires zoals bijv de prachtige kroonluchters en kaarsen, vaasjes en brocante accessoires. Het is door de perfecte styling haast ondenkbaar dat alles in het huis gewoon te koop is! Van de zeepjes, tot de kussenhoesjes, servies, en de verf en het behang aan toe. En om eerlijk te zijn, zou je bij het zien van al dat moois het liefst gewoon in het pand intrekken.

Helen vertelt: “De winkel bestaat nu ruim drie jaar. De collectie is veelal landelijk gecombineerd met eigentijds en heeft veel Franse en Scandinavische invloeden. Doordat ik veel in het buitenland heb gewoond heb ik een neus voor mooie exclusieve producten ontwikkeld, en heel veel gezien. Ik haal de spulletjes dan ook overal vandaan. Ik ben bijvoorbeeld net terug van de woonbeurs in Parijs. We hebben ervoor gekozen om de winkel in te richten als echte leefruimtes, zodat je een goed totaalbeeld krijgt. En behalve de verkoop van de producten, geven wij ook advies in styling.”

Merken die je o.a. bij Living-in kunt krijgen zijn: PMTD, Rivièra Maison, Miss ÉtoileHübschBloomingvilleJeanne d’arc Living, Arte Pura.

Ik verliet het pand uiteindelijk met mijn zachtroze mohair plaid van JanPaul Barnard South Africa, een kookboekstandaard van Countryfield, en een heel bijzonder glazen potje met geelkoperen randjes van Miss Etoile. En ik had me nog ingehouden…

Bekijk hier mijn foto-album van de Living-in woonwinkel en de pittoreske huisjes in de Voorhaven van Edam.

About Post Author

1 thought on “Woonwinkel Living-in

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.