Cakepops

Dé trend en concurrent van de ook zo populaire cupcake, in de categorie zoete lekkernijen,  is momenteel toch wel de cakepop!  Overgewaaid uit Amerika, en populair gemaakt door de populaire blog Bakerella en later Starbucks.  De cakepops, of cakesicles, veroveren nu de wereld en inspireren creatieve koks en pattiseries tot het maken van ware kunstwerkjes.

Cakepops zijn kleine ronde cake balletjes gemixt met frosting op een lolliestokje, en gedipt in gesmolten snoep of chocolade. Klinkt heel simpel, maar inmiddels zijn de cakepops geëvolueerd tot meer dan alleen balletjes . Want met toevoeging van fondant, nootjes en snoepjes en heel wat gepriegel  kun je van zo’n klein balletje iets heel moois maken. De cakepops zijn heerlijk, en omdat ze bitesize zijn, leuk als treat op een feest of op het werk of school. Voorbeelden te over op internet. En als je het liever zelf wilt maken dan heeft de bedenkster en het brein achter de blog Bakerella,  Angie Dudley, een boek gepubliceerd met meer dan 40 recepten en tips. Het boek is begin dit jaar vertaald naar het Nederlands en verkrijgbaar via bol.com. Wil je toch liever de Engelse publicatie dan kan dat via Amazon.

Ben je echter geen keukenprinses dan kun je ze ook gewoon kopen bij Starbucks, Unlimited Delicious in Amsterdam of Trick ‘n Treats in Utrecht.

Hieronder een kort filmpje van Angie Dudley met de basis van cakepops uitgelegd. En daarna héél veel mooie cakepops in beeld gebracht.

  

About Post Author

3 thoughts on “Cakepops

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.