Laat je helemaal gaan

Soms ben je zo gestresst, dat je niet eens meer kunt ontspannen op de bank of in bed met een goed boek. Je hoofd is vol en je hebt eigenlijk nergens zin in. Is dit herkenbaar voor jou, dan zijn er twee remedies waarin je je helemaal kunt laten gaan, zowel je body als je mind: AntiGravity Yoga, en Nia. Twee totaal verschillende therapeutische workouts voor body en mind die één ding gemeen hebben: having fun!

AntiGravity Yoga

Een nieuwe hit in Amerika, die zich als een olievlek verspreid naar de rest van de wereld, is AntiGravity Yoga, of Cocooning zoals het ook genoemd wordt. Het is een combi van yoga, lucht acrobatiek en pilates. In een soort van zijden hangmat wat als trapeze fungeert, leer je vliegen, draaien en balanseren in allerlei yoga poses. Het is een total body workout want je wordt er sterker en flexibeler van. Het spelen met de zwaartekracht is een geheel nieuwe ervaring, en daarom extra leuk.  Yoga poses die op de mat niet lukten, kun je nu opeens wel!  Ondersteboven hangen blijkt ook goed tegen stress te helpen omdat je dan letterlijk alles laat gaan en je letterlijk herpakt als je weer met beide benen op de grond komt. Een gratis extra is het gegeven dat je er langer van wordt doordat je je ruggegraat de gehele les verlengt en strekt. Voor mensen met rugklachten of die problemen hebben met hun gewrichten is dit een uitvinding. Door het ondersteboven hangen en het spelen met de zwaartekracht haal je namelijk de druk van de gewrichten af en gaat je lichaam automatisch in de hydraterende stand. De hangmat haalt 50% van je lichaamsgewicht af waardoor alles veel makkelijker gaat en je dus ook als je geblesseerd bent, makkelijker kan trainen. Ben je enthousiast geworden, bekijk dan het filmpje hieronder om er een beeld bij te krijgen of bezoek de website www.antigravityyoga.com

Nia

Nia (neuro-muscular integrative action) bestaat al sinds 1983 maar is nog niet echt goed geland in Nederland. Het is een combinatie van martial arts, tai chi, yoga, ballet,  jazz, modern, en ethnische dansen. De les moet gevolgd worden op blote voeten zodat je goed kan aarden. Voornaamste doel van Nia is het loslaten van al je beperkingen en relaxen van al je spieren. Je maakt vloeiende bewegingen, danst, en mag soms zelfs schreeuwen om je aggressie eruit te gooien. Het is meer dan een workout, er zit ook een philosofische gedachte achter, en dat maakt het zo uniek. Het gaat niet alleen om het loslaten van je lijf, maar ook van je emoties. Voor meer informatie bezoek je www.NiaNederland.nl Hieronder een kort filmpje.

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.