So you wanna be a Chocstar?

Chocolade lovers opgelet! Deze webwinkel is écht dé uitvinding van de eeuw! Op www.chocstar.nl kun je namelijk je eigen chocolade creëren. Hun leus is: Life is too short to eat boring chocolate. Daarom bieden zij jou de mogelijkheid om in 3 simpele stappen jouw ideale chocoladereep samen te stellen. In stap 1 kies je tussen witte – melk-, of pure chocolade. De chocolade van Chocstar is Fair trade chocolade. Dat betekent dat de aankoop van de cacao de duurzame ontwikkeling in de internationale handel bevordert, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen. De cacaoboeren en landbouwers in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië krijgen bij Fair trade een eerlijke prijs voor hun cacao, suiker en andere exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten.

Tijdens stap 2 mag je maximaal 5 ingrediënten kiezen die je in je chocoladereep wilt. Je kunt kiezen uit diverse noten, fruit, decoraties, kruiden en specerijen, snoepjes en koekbrokken. En tot slot kun je in stap 3 je reep een eigen naam geven.  De prijs van je reep heb je zelf in handen naar gelang de ingrediënten die je kiest.

Ik  heb drie verschillende repen gecreeërd, en had ze de volgende dag al in huis. Ze zijn behoorlijk dik en groot en feestelijk verpakt in een mooi doosje met inderdaad je zelfbedachte naam erop! Bij elke reep zit een kaartje  met gebruiksaanwijzing. Gebruiksaanwijzing?? hoor ik je denken. Ja, dat dacht ik ook toen ik het zag. Maar toen ik begon te lezen, raakte ik gelijk geinteresseerd, want er wordt in 8 stappen uitgelegd hoe je optimaal kunt genieten van je chocolade. Hoe proef je het best en bewust, en hoe omschrijf je wat je proeft? Door middel van de Chocstar Flavour Wheel op het kaartje kan ik nu de aroma’s en smaken van mijn zelf samengestelde repen onder woorden brengen.

Chocstar is echt een geniaal concept, en een heerlijk en persoonlijk cadeau om aan jezelf of een ander te geven. Ik heb 3 repen gemaakt: de 30s Magazine chocoladereep, de Botox in a Bar chocolade, en de Cozy Christmas reep.

De 30s Magazine chocoladereep

De 30s Magazine reep is gemaakt van witte chocolade en gevuld met aardbeien, frambozen, yoghurt crisps, en amandelschaafsel met een decoratie van witte pareltjes. De reep heeft een frisse, fruitige smaak. De smaak van de yoghurt proef je eigenlijk pas als nasmaak, en geeft het samen met het amandelschaafsel een lekkere bite. 

De Botox in a Bar chocolade

Donkere chocolade vol met superfoods, en dus met vitamientjes die voorkomen dat je snel oud wordt. De reep bevat de super gezonde Gojiberries, groene thee, kaneel, gember en amandelen. Een reep vol met anti-oxidanten, proteinen, en vitaminen! Het smaakt totaal anders dan mijn andere repen. Het is kruidig, beetje spicy door de gember, met een notentoon, en zoetig door de Gojiberries.

De Cozy Christmas reep

Dit is een typische kerstcreatie. Ik heb gekozen voor  witte chocolade gevuld met appel, kaneel, cranberries, en pecannoten, en gedecoreerd met zilveren pareltjes. Het is kerstmis in je mond. Beetje kruidig en notig in het begin, maar ook lekker zoet en fruitig als tweede smaaksensatie en nasmaak.

About Post Author

2 thoughts on “So you wanna be a Chocstar?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.