A Woman’s Right to Shoes

Schoenen. De verslaving van veel vrouwen. In oktober 2011 wijdde ik al een blog aan, wat mij betreft, de uitvinding van de eeuw: de Amerikaanse webshop Milk and Honey, waar je je eigen schoenen kunt ontwerpen en laten maken. En goed voorbeeld doet volgen want de Nederlandse variant is inmiddels ook  in business. Bij Mei Boutique kun je je eigen pumps of ballerina’s samenstellen. De schoenen worden handgemaakt in Hong Kong, en de ontwerpen zijn van Nederlandse bodem aan de hand van de wensen van de klant. Er wordt gebruik gemaakt van 95% leer. Exclusiever kan dus bijna niet.

Mei is een Chinees gelukssymbool en betekent mooi, knap en een beetje apart. Apart zijn je schoenen zeker, want in de webwinkel kun je uit diverse soorten pumps kiezen, waarna deze op allerlei manieren aangepast kan worden. Van rood gelakt met een wit strikje tot slangenprint met een slingback; de mogelijkheden zijn eindeloos. De prijs van de schoenen is afhankelijk van het ontwerp, en varieert van €140,00 tot €350,00. Ook dat heb je dus helemaal zelf in de hand.

Behalve de webshop organiseren de dames van Mei Boutique ook Shoe events, zowel openbaar, als particulier op aanvraag. Tijdens een shoe event kun je bijvoorbeeld je juiste pasvorm bepalen. Er wordt een afdruk van je voet gemaakt. Tevens staat het ontwerpteam dan  klaar om je te adviseren bij jouw ontwerp. Een heel leuk idee voor een vrijgezellenavond of tijdens een high tea, een gezellig avondje met vriendinnen of een andere willekeurige gelegenheid.

http://www.meiboutique.com

About Post Author

2 thoughts on “A Woman’s Right to Shoes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.