Hip and Hippie: Kaarsen met een Missie

Ze zijn hip, ze zijn een beetje hippie-achtig, ze zijn milieuvriendelijk, maar ze zijn vooral ontzettend gaaf! Ik heb het over de Hip and Hippie kaarsen. “Hoe enthousiast kun je nou over een kaars worden?” hoor ik je denken. Maar deze kaarsen zijn niet zomaar kaarsen. Ze zijn méér dan kaarsen.

De geurkaarsen komen in diverse formaten in een glas of blikje, en zijn gemaakt van alleen maar natuurlijke, milieuvriendelijke materialen als soya wax, een niet gebleekte lont, en de geur van natuurlijk essentiële oliën. De verpakking is gemaakt van natuurvriendelijk, recycled en afbreekbaar materiaal. Het touw bijvoorbeeld is gemaakt van hennep en dus afbreekbaar. Je kunt het gewoon ergens in de aarde weggooien. Het papier is gekleurd met natuurlijke pigmenten. En nu komt het mooie: het verpakkingspapier heeft zaadjes in zich van wilde bloemen en kruiden! Nadat je de wikkel van de kaars af hebt gehaald leg je het een nachtje in de week. De volgende dag strooi je er wat aarde op, en binnen twee weken zie je de scheuten omhoog komen.

Het glas of blikje waarin de kaarsen komen, kun je hergebruiken. De glazen zijn net als al het andere materiaal recycled, maar wel van hoge kwaliteit. Leuk dus als drinkglas, of vaasje. In de blikjes kun je paperclips, muntjes of punaises bewaren.

Behalve dat de kaarsen een missie hebben, namelijk bewust omgaan met onze aarde en ook iets teruggeven aan de aarde, hebben zij ook een boodschap. Aan elke kaars hangt een symbolisch gelukshangertje, welke je kunt hergebruiken als hangertje aan een ketting, boekenlegger of kunt verwerken in een sleutelhanger of armband. Het amulet verschilt per geurcollectie: je hebt een vlinder, peace sign, hartje, pauw, bloem, boom, en wereldbol. Elk hangertje staat symbool voor iets moois: de wereldbol voor leven, het peace sign voor vrede, de vlinder voor hergeboorte, de bloem voor puurheid, de pauw voor schoonheid, het hart voor liefde en de boom voor groei.

Er zijn 7 verschillende geuren: ongeparfumeerd, Vanilla bean sweet orange, Peppermint Pine, Lavender lemon verbena, Rose Geranium,  Ylang-Ylang Chamomile, en Rosemary Tea Tree. Bij de aankoop van een kaars wordt een gedeelte gedoneerd aan een goed doel. Koop je een Hip and Hippie kaars, dan heb je dus een geurkaars, bloementuintje, sieraad en mooi glas of blikje in één, doneer je aan een goed doel, én ben je milieuwvriendelijk bezig. Hoe hip en hippie is dat?!

Verkrijgbaar bij http://www.hipandhippie.com of de Nederlandse verkooppunten: Stoerzilver, the Bohemian Girl.

About Post Author

4 thoughts on “Hip and Hippie: Kaarsen met een Missie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.