Doe de Drakendans

Eindelijk weer eens een erop uit tip! Gisteren was het Chinees Nieuwjaar en daarom zijn er in verschillende steden,  met een grote populatie Chinezen, deze week optochten, vuurwerk en activiteiten. Mooi om eens mee te maken!

Zo is er op woensdag 25 januari aanstaande het Rotterdams Chinees Nieuwjaarsfestival. Het festival begint om 12 uur in de middag met een spectaculaire openingsceremonie, waar Leeuwen- en Drakendansers met een knetterend vuurwerk tot leven worden gewekt. In een traditionele optocht bezorgende Leeuwen- en Drakendansers Rotterdamse ondernemers in de omgeving van de West-Kruiskade een goed jaar. In het wijkpark kan iedereen kennis maken met de Chinese cultuur. Er zijn kung fu en dans demonstraties, er is een modeshow door kinderen die Chinese klederdrachten dragen. Een Kantonese opera met authentieke kostuums is een van de hoogtepunten. Het festival wordt om 18.15 uur afgesloten met een schitterend siervuurwerk. Het Chinees Nieuwjaarsfestival vindt zoals altijd plaats in de omgeving van de West-Kruiskade, beter bekend als het Chinatown van Rotterdam. http://chinafestivals.nl/

Op zaterdag 28 januari is Den Haag het toneel van het Chinees Nieuwjaarsfestival. Ook hier start het festival natuurlijk met het tot leven wekken van de Draken en Leeuwen in het Atrium van het Haagse Stadhuis. Vervolgens kun je meelopen met de optocht die zich zal verplaatsen naar het Chinatown van Den Haag, welke rondom de Wagenstraat bevindt. De Wagenstraat is overigens het gehele jaar door behangen met de prachtige traditionel rode lampionnen, en heeft een echte Chinese poort. De optocht is van 13-16 uur, maar stap tussentijds zeker even binnen bij de vele Chinese supermarkten of ga lekker Dim Summen in de vele restaurants! Het festival wordt afgesloten met Kung Fu demonstraties, dansoptredens, en natuurlijk een vuurwerkshow op het Spuiplein. http://www.chineesnieuwjaarfestival.nl

Zondag 29 januari is het Asia Food Festival op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Vanaf 13 uur kun je er kennis maken met eigentijdse Aziatische gerechten, variërend van Chinees tot Thais, Japans tot Indisch en Singaporees tot Koreaans. Er zal dit jaar geen vuurwerk zijn, maar je kunt wel genieten van spectaculaire shows van o.a. de Minzhone Allstars, een fusie van Aziatische muziek, martial arts, dancers en drakendans. http://www.flavoursofsingapore.nl

En hoe hebben ze het Jaar van de Draak in China gevierd? Bekijk hieronder de filmpjes! Ik denk dat ik volgend jaar in januari maar op vakantie moet naar China…

About Post Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.