Japanse Tuin

Het wordt dit weekend zonning, dus ideaal om erop uit te gaan. Een echte aanrader is de Japanse Tuin op Landgoed Clingendael in Den Haag. De Japanse Tuin is vanwege zijn fragiliteit maar zes weken per jaar geopend. Het is er een kleurschakeling van dieprood, fel oranje, zacht roze, zonnig geel en mos groen. De dikke moslaag in de tuin is heel bijzonder en moeilijk vast te leggen op beeld. Ik bezoek het landgoed bijna wekelijks omdat het er nu in de bloesemtijd bijna elke week weer anders uitziet. Er zijn zoveel verschillende paadjes en de bloeiperiodes van de verschillende struiken en bomen volgen elkaar snel op.

Behalve het pronkstuk, de Japanse Tuin,  is overigens heel het Landgoed Clingendael heerlijk toeven bij mooi weer. Je kunt er uren wandelen en genieten van de verscheidenheid aan natuurschoon, gansen en zwanen. Het landhuis, de bijgebouwen, en het koetshuis staan er nog in volle glorie bij. Maar de tuinen zijn de echte pareltjes van het landgoed. De Hollandse Tuin is ingericht in Engelse landschapsstijl en in het Sterrenbos kun je genieten van de bloeiende azaleas en rododendrons. Mijn favoriet (na de Japanse tuin) was de rozentuin waar enorme bollen magnolia’s op springen stonden.

About Post Author

1 thought on “Japanse Tuin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.