Gelukssieraden met een Verhaal

Gisteren heb ik mijn twee prachtige kettingen, gekocht in de webshop A Beautiful Story in de brievenbus gekregen. Ik vind ze helemaal te gek!  Ze kwamen ook nog leuk in fleurige buideltjes, zodat ik ze goed kan bewaren of mee kan nemen op reis. Bij elk sieraad zit een kaartje met tekst van degene die het gemaakt heeft. Mijn kettingen zijn van Masala Beads en van Beads for Life. Bovenaan staat de inspirerende tekst Independence is empowerement!

A Beautiful Story verkoopt hippe, eigentijdse,  Fairtrade sieraden die handgemaakt worden in Nepal door drie getalenteerde, kleine producenten. Veel van de materialen hebben een culturele betekenis en komen uit eeuwenoude oosterse tradities voort. Door het kopen van de sieraden maak je dus niet alleen jezelf blij, maar ook de kleine ondernemers en hun getalenteerd personeel dat met hun vakmanschap een eerlijk salaris kunnen verdienen. Op die manier kunnen de vrouwen hun kinderen naar school laten gaan, en voor hun gezin zorgen.

Prachtige bedelkettings, of de Lucky Buddha geluksarmbanden van uniek sterling zilver en Oosterse gelukssymbolen erin verwerkt: Scherven, want scherven brengen geluk. Verder de bekende geluksmuntjes die men in Azië in vijvers gooit, buddhabeeldjes, en de kleine belletjes die men in tempels altijd rinkelt, want dat stemt de goden gunstig.

Of wat dacht je van een elegante armband die is opgebouwd uit twee soorten kralen; de traditionele pote en gouden metalen balletjes en Carneria edelstenen. Eenvoudig, maar toch prachtig zijn de pendants van edelstenen. Elke edelsteen heeft een andere kracht en betekenis en werd vroeger gedragen als amulet, dus het is wijs om niet alleen af te gaan op de kleur die jij mooi vindt maar je ook te verdiepen in de betekenis.  Ook leuk is de Buddha Mix and Match collectie. De kettingen en armbanden van de mix and match collectie zijn gemaakt van natuurlijke producten die je zelf kunt samenstellen.

Kortom, een aankoop bij A Beautiful Story is altijd exclusief, hip, artistiek én fair trade. Als je dáár niet happy van wordt…

De sieraden zijn te koop via de A Beautiful Story website en via de volgende verkooppunten.

 

 

About Post Author

2 thoughts on “Gelukssieraden met een Verhaal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.