Hoofd uit, Huid aan

Hoofd uit, huid aan. Dat is het credo van Babassu skin & spa. Met inmiddels twee vestigingen in Leiden en Amsterdam, vond ik het hoog tijd worden om er eens een behandeling te boeken. Eerst bezocht ik de website. Ik werd al meteen enthousiast bij het zien van de mooie foto’s, en al de niche producten die zij verkopen, want ik ben nu eenmaal gek op niche spulletjes. Ik was heel benieuwd of ze vanwege hun naam ook een behandeling aanboden met gebruik van babassu-producten. De babassu is een noot afkomstig uit het zuidoosten van de Amazone, en ik weet uit ervaring dat de olie ervan een verzachtende en hydraterende werking heeft. Helaas was dat niet het geval. Na lang getwijfeld te hebben tussen de Hammam en de spa treatments, besloot ik op “safe” te spelen, en maakte ik een afspraak voor een pedicure en een hotstone massage.

Bij binnenkomst werd ik verwelkomd door Veerle. Zij zou beginnen met een pedicure, maar eerst mocht ik plaats nemen op de bank, en kon ik rustig even acclimatiseren en de entourage in mij opnemen met een kopje Kusmi rozenthee. Ha, dat was al een goeie binnenkomer want ik ben groot fan van Kusmi thee. (lees de blog: Blik op Thee) De styling en sfeer van de spa deed mij heel erg denken aan een spa in New York of London. Een echte urban spa, met een urban chic interieur. Stijlvol, strak met warme oosterse invloeden en accenten, maar niet te opulent.

Ik mocht plaatsnemen in de pedicureruimte aan de zogenaamde voetenbar. Lekker voetjes in het warme water en relaxen. Veerle startte met een verfrissende komkommerscrub van het merk Essie om dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens werden de nageltjes geknipt, gevijld, schoongemaakt, en werden de nagelriemen naar achteren geschoven en verzorgd met olie. Hoogtepunt was de lekkere lange voetmassage en de pedicure werd afgemaakt met het lakken van de nagels met Essie nagellak.

Vervolgens mocht ik mee naar de achterin gelegen massageruimte voor mijn hotstone massage. Altijd heerlijk, die hete stenen op je lijf! Er werd gebruik gemaakt van olijfolie. Wist je dat het gebruik van olijfolie in de spa al gebruikelijk was in de tijd van Cleopatra? Alleen was olijfolie toen nog een luxe product. Het werd toen vloeibaar goud genoemd.

Na de hotstone massage was het tijd om uitgebreid eens langs alle planken vol met niche beauty producten te snuffelen. Het winkelgedeelte is echt een snoepwinkel voor mij, want ik ben gek op niche producten en internationale grote merken die in Nederland nauwelijks bekend zijn. Italiaanse zepen en talc poeder, producten van Molton Brown, Il Profvmo, Tocca, Annick Goutal, Lalique, Essie, te veel om op te noemen! (ze hebben ook een webshop) Na wat spullen uitgezocht te hebben, stond ik weer buiten, terug de drukte van de stad in, maar wel met ontspannen mooie voetjes en lekkere warme spieren.

 Bekijk de slideshow met beelden van deze hippe urban spa en de prachtige producten

This slideshow requires JavaScript.

About Post Author

1 thought on “Hoofd uit, Huid aan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.